top of page

Υπεύθηνος Στοιχηματισμός

Απολαύστε το στοίχημα με υπευθυνότητα

Αν παίζεται σωστά και υπεύθηνα, το στοίχημα μπορεί να είναι διασκεδαστικό, ωστόσο, εύκολα μετατρέπεται σε μια αρνητική εμπειρία.
Ο εθισμός στα τυχερά παιχνίδια είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που πλήττει πολλούς ανθρώπους.
Ο ρόλος μας στο kouvadomania.gr, είναι να σας παρέχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το online στοίχημα, έτσι ώστε να είστε καλύτερα εξοπλισμένοι και να έχετε μια θετική στοιχηματική εμπειρία.
Οι συμβουλές μας δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι θα κερδίσετε.
Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι μια θετική εμπειρία στο στοίχημα δεν σχετίζεται απλώς με τη νίκη, αλλά και ότι οι απώλειες είναι επίσης αναπόφευκτο μέρος της στοιχηματικής σταδιοδρομίας μας. Αν δεν είστε πραγματικά έμπειρος ή επαγγελματίας παίκτης, δεν νομίζουμε ότι το οικονομικό κέρδος πρέπει να είναι η κύρια προτεραιότητά σας όταν στοιχηματίζετε.
Για τον κανονικό, τον απλό παίκτη, η κύρια προτεραιότητά πρέπει να είναι η διασκέδαση.
Τα χρήματα σίγουρα συνεισφέρουν στην απόλαυση και όσο υψηλότερο είναι το ποντάρισμα, τόσο μεγαλύτερη είναι η συγκίνηση, αλλά είναι εύκολο να είσαι εθισμένος σε αυτή την αγωνία και να αφήσεις τα πονταρίσματά σου να ξεφύγουν από τον έλεγχο.
Να είστε ειλικρινείς στον εαυτό σας για τα στοιχήματά σας και βεβαιωθείτε ότι η συμπεριφορά στοιχημάτων σας ταιριάζει με την εμπειρία και την ικανότητά σας. Το να είσαι ανοιχτός σε άλλους ανθρώπους, για τις εμπειρίες σου στοίχημα, μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις το στοιχηματισμό σου υπό έλεγχο.

 

Να θυμάστε: δεν πρέπει να ποντάρετε ποτέ ό,τι δεν αντέχετε να χάσετε. 
Η διαχείριση του κεφαλαίου είναι μια πολύ σημαντική πτυχή του στοιχήματος

 

Ορισμός του παθολογικού στοιχηματισμού
Ο εθισμός στα τυχερά παιχνίδια, επίσης γνωστός ως παθολογικός στοιχηματισμός, χαρακτηρίζεται ως διαταραχή του ελέγχου του παρορμητισμού. Εκείνοι που διαγιγνώσκονται με εθισμό στο στοίχημα, δεν μπορούν να απέχουν από αυτό, ανεξάρτητα από τις συνέπειες τόσο στο οικονομικό κομμάτι, όσο και σε αυτό των ανθρωπίνων σχέσεων. Η συμπεριφορά τους προκύπτει από την ανάγκη να παίξουν, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι αρνητικές επιπτώσεις.

Το «δηλητήριο» μιας μεγάλης νίκης παράγει ένα υψηλό, το οποίο ο παίκτης προσπαθεί να κατακτήσει ξανά. Οι παθολογικοί παίκτες πέφτουν επίσης θύματα της «πλάνης», εξαιτίας της οποίας πιστεύουν ότι μπορούν να προβλέψουν τα μελλοντικά γεγονότα βασιζόμενη στα παρελθοντικά, τροφοδοτώντας την εξάρτησή τους και την ψευδή τους πίστη για μελλοντικές επιτυχίες στο στοίχημα.

 

Τα πρώτα σημάδια του εθισμού
Όπως και στις περισσότερες ψυχικές ασθένειες, έτσι και στον παθολογικό στοιχηματισμό, τα πρώτα συμπτώματα εμφανίζονται όταν οι συμπεριφορές των παικτών αρχίζουν να επηρεάζουν αρνητικά τη συνηθισμένη καθημερινή ζωή και τις σχέσεις τους. Δεδομένου ότι ο εθισμός στα τυχερά παιχνίδια δεν είναι φυσική ασθένεια, τα συμπτώματά της είναι μερικές φορές πιο δύσκολο να εντοπιστούν.
Επιπλέον, όπως και οι περισσότερες ασθένειες, ο παίκτης προσπαθεί να αποκρύψει τα συμπτώματα και τις συνέπειες, προκειμένου να απομακρύνει τις υποψίες και τις ανησυχίες.
Εντούτοις, ορισμένα σημάδια της εξάρτησης από το στοίχημα είναι τα εξής: έλλειψη χρημάτων χωρίς να έχει μεταβληθεί το εισόδημα, καθυστέρηση εξόφλησης λογαριασμών, μυστικοπάθεια στα οικονομικά, κλοπές, δανεισμός ή πώληση πραγμάτων για επιπλέον μετρητά, υπερβολική και κρυφή αφοσίωση στο παιχνίδι, παραμέληση οικογενειακών και προσωπικών υποχρεώσεων, χρήση του στοιχηματισμού για χαρά και για αντιμετώπιση του άγχους.

 

Θεραπεία/Βοήθεια
Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για να βοηθηθεί κάποιος όσον αφορά την αντιμετώπιση του εθισμού στα τυχερά παιχνίδια. Ωστόσο, όλες οι θεραπείες απαιτούν από το άτομο να αναγνωρίσει πρώτα ότι έχει πράγματι πρόβλημα. Μέθοδοι όπως η Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία και η συμμετοχή σε προγράμματα αποκατάστασης είναι τα πρώτα βήματα για τη θεραπεία και για να βοηθήσουν τους παθολογικούς παίκτες να ξαναφτιάξουν την προσωπική τους ζωή, τα οικονομικά και τη σταθερότητά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με προγράμματα θεραπείας, καθώς και ανοιχτές τηλεφωνικές γραμμές, διαγνώσεις και προγράμματα αυτοβοήθειας, ανατρέξτε στους παρακάτω ιστότοπους:

Καλη επιτυχία σε όλους και μην ξεχνάτε "Ο παίζων χάνει και πίνων μεθά.. "

bottom of page